Korišćenje kolačića
Veb lokacija koristi tzv. kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva i za potrebe analize poseta. Nastavkom posete i korišćenjem veb lokacije saglasni ste sa korišćenjem kolačića. - Više informacija
U redu
c

Kolačići

Naša veb lokacija koristi tzv. kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se instaliraju na vaš računar prilikom posete našoj veb lokaciji i nisu štetni za vaš hardver ili softver. Kolačiće možete bilo kada da uklonite, odnosno pregledač možete da podesite tako da ne dozvoli njihovu instalaciju.

 

Korišćenje kolačića u Evropskoj uniji (EU) regulisano je Direktivom o privatnosti i elektronskim komunikacijama 2002/58/EZ a član ove Direktive koji se odnosi na kolačiće i slične tehnologije izmenjen je Direktivom 136/2009.

 

U slovenačkom zakonodavstvu je korišćenje kolačića regulisano Zakonom o elektronskim komunikacijama, odnosno ZEKom-1 (Službeni list (Uradni list) br. 109/2012) čiji član 157 predstavlja pravni osnov za staranje o privatnosti korisnikâ veba.

 

Spisak korišćenih kolačića

KolačićTrajanjeOpis
_gat10 minutaStatistika pregleda veb stranice
has_jsdo kraja sesijeStatistika pregleda veb stranice
_ga2 godineStatistika pregleda veb stranice
SESS9b3f60c4874b5932aaff9f45a35776c828 danaAnonimna identifikacija korisnika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadzor nad kolačićima

O korišćenju kolačića odlučujete sami. Kolačiće možete da uklonite u bilo kom trenutku. Time ćete ukloniti i svoju prepoznatljivost na vebu. Takođe većina pregledača može da se podesi tako da ne prihvata kolačiće.

 

 

Predlažemo vam da za informacije o mogućnostima pojedinačnih pregledača pogledate njihove postavke.